De Wantijbrug gaat meer dan twee maanden op slot.
Volledig scherm
De Wantijbrug gaat meer dan twee maanden op slot. © AD

Wantijbrug vanaf 20 januari voor meer dan twee maanden op slot

De Wantijbrug in de N3 gaat vanaf 20 januari twee en een halve maand dicht. Dat meldt de gemeente Dordrecht. Eerder leek het er nog op dat de weg eerder al op slot zou gaan voor de renovatie van de brug. 

Tijdens de werkzaamheden mag er geen auto- en vrachtverkeer over de brug. Er wordt een uitzondering gemaakt voor hulpdiensten en openbaar vervoer. Ook (brom)fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de burg. 

De afsluiting geldt vanaf de afslag bij de Merwedestraat tot aan de afslag bij de Provincialeweg. Het verkeer wordt omgeleid via de A16 en A15. Voor vervoer van gevaarlijke stoffen is er een andere omleidingsroute, namelijk over de A27. Rijkswaterstaat heeft dit besluit van minister Van Nieuwenhuizen vandaag met een persbericht bekend gemaakt.

Volledig afgesloten

De afsluiting is nodig voor renovatie van de brug, die in zeer slechte staat verkeert. Wethouder Rik van der Linden (bereikbaarheid): ,,Natuurlijk is de gemeente niet blij met de afsluiting van de Wantijbrug omdat we grote verkeershinder verwachten in en rond onze stad. We hebben uitgebreid gesproken met Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio over alle mogelijke alternatieven. Daaruit bleek dat alleen bij volledige afsluiting van de brug de veiligheid tijdens de werkzaamheden en de aanrijtijden voor de nood- en hulpdiensten via de N3 gegarandeerd kunnen worden. Daarom is er, hoe vervelend ook, geen andere optie dan volledige afsluiting”

Van der Linden roept inwoners van de stad en bedrijven op zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. ,,Neemt u toch de auto, reis dan buiten de spits. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de stad zo goed mogelijk bereikbaar blijft.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht