Volledig scherm
Negen broeders van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid fietsen deze week 1100 kilometer. © copyright Marc Bolsius

Warm onthaal voor ambulancebroeders na fietstocht voor het goede doel

De negen ambulancebroeders van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid werden vrijdagavond warm onthaald. Ze fietsten deze week 1100 kilometer voor het goede doel. 

De fietsende ambulancemedewerkers hebben tot nu 3921 euro ingezameld voor de Hersenstichting.  De afgelopen vijf dagen legden ze 1100 kilometer af langs collega-ambulancediensten in het hele land om donaties op te halen voor betere hersenzorg.

Vanavond werden de fietsers onder luid applaus en met bloemen onthaald door familieleden en collega’s op het hoofdkantoor in Zwijndrecht. ,,Moe, trots op zichzelf, enorm voldaan en een hecht team geworden. Alleen gisteren moesten ze de eerste helft van de vierde etappe overslaan omdat het door storm te onveilig was om op de pedalen te gaan'', aldus woordvoerder Frank van den Elsen. 

De actie ‘Cycling for Brains’ deed achttien ambulanceregio’s aan, die medewerking hadden toegezegd en intern geld hadden opgehaald. Ook het publiek onderweg doneerde spontaan. Vandaag fietste het team vanuit Friesland over de Afsluitdijk door Amsterdam en Rotterdam heen terug naar het thuishonk.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht