Zo'n vier jaar geleden ging het overleg tussen FNV en IHC een stuk moeilijker en werd er gestaakt. Nu is dat niet het geval, maar moeten er wel honderden werknemers uit om het bedrijf overeind te houden.
Volledig scherm
Zo'n vier jaar geleden ging het overleg tussen FNV en IHC een stuk moeilijker en werd er gestaakt. Nu is dat niet het geval, maar moeten er wel honderden werknemers uit om het bedrijf overeind te houden. © Van Der Wal Cees

‘Wat doet de gemeente om IHC-personeel elders onder te brengen?’

De naderende ontslagronde bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk baart Joke van de Graaf grote zorgen. De fractievoorzitter van Doe Mee! Molenlanden wil dat de gemeente helpt de honderden mensen die overtallig worden verklaard snel aan een nieuwe baan te helpen.

  1. De Dordtse Welstandscommissie plakt pleisters op plekken waar het helemaal niet bloedt
    PREMIUM
    COLUMN

    De Dordtse Welstands­com­mis­sie plakt pleisters op plekken waar het helemaal niet bloedt

    Al zo lang ik in deze stad op het journalistieke vinkentouw zit, speelt zich hier een immer voortdurend misverstand af tussen de Welstandscommissie en de rest van de plaatselijke mensheid. Deze club – dat is althans de bedoeling – moet er voor zorgen dat er in Dordt niet al te wanstaltig gebouwd wordt en dat projectontwikkelaars, architecten en andere plannenmakers een beetje rekening houden met de omgeving of het al dan niet historische karakter van het pand waar ze in, op, achter of omheen bouwen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht