Volledig scherm
PREMIUM
Bij Milan de Koff werd de diagnose overtraind vastgesteld. Hij hoopt alsnog de Olympische Spelen te halen. © Nanda van Heteren

Waterpoloër De Koff was overtraind, maar heeft nog steeds Tokio 2020 als doel

SPORT,,Deze keer voelde het anders, alsof mijn lichaam niet mee wilde werken.” Op dat moment wist Dordtenaar Milan de Koff dat hij niet alleen maar moe was. De keeper van het Nederlandse mannelijke waterpoloteam kreeg op 7 juni, op zijn 24ste verjaardag, de diagnose overtraind. Na acht weken van herstel kijkt De Koff terug.

De zomerperiode leek voor de waterpoloër niet anders te beginnen dan voorgaande jaren. ,,Ik heb heel vaak tijdens het zomerprogramma van Oranje dat ik moe ben. Deze keer was het iets anders. In het begin voelde ik mij moe zoals andere jaren, maar op een gegeven moment ging ik echt te ver in een training. Ik moest toen overgeven en ben daarna weer het water ingesprongen. Tijdens die training voelde het alsof mijn lichaam niet mee wilde werken.” Dat uitte zich in ‘armen en benen die veel sneller verzuurden dan normaal, na vijftig meter zwemmen al moe zijn en veel hoofdpijn tijdens de trainingen op dat moment’.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (59%)
  • Nee (41%)
908 stemmen