Een maquette van het definitieve ontwerp van het nieuwe, megalomane stadskantoor op het Beverwijcksplein (1965). Dordt mag dankbaar zijn dat het niet doorging.
Volledig scherm
PREMIUM
Een maquette van het definitieve ontwerp van het nieuwe, megalomane stadskantoor op het Beverwijcksplein (1965). Dordt mag dankbaar zijn dat het niet doorging. © Archiefbeeld

We mogen dankbaar zijn dat het plan voor dit megalomane stadskantoor niet doorging

DORDT EIGEN-AARDIGDe bouw van een nieuw stadskantoor is in Dordrecht nooit helemaal soepel verlopen. In het verleden was er al gedoe met inspraak en ook nu lijkt er weinig gedaan te zijn met de ideeën van Dordtenaren.

De plannen voor het nieuwe Huis van Stad en Regio (wie verzint dergelijke namen?) oftewel het nieuwe stadskantoor, nemen steeds vastere vormen aan. Een paar weken geleden mochten Dordtenaren vier ontwerpen bekijken en daarover oordelen. Maar niet beslissen. Een paar jaar geleden werden al eens dagen georganiseerd waarop Dordtenaren in groepen konden discussiëren over het nieuwe stadskantoor en er ideeën spuien, suggesties doen, plannen ontwikkelen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht