Volledig scherm
De zaak zit in de oude Famous Mr. Chicken. © RV

Weer een Indiaas restaurant voor Dordrecht

Na de Italiaan, Chinees, Griek, Thai, Japannner, Indonees en Mexicaan heeft Dordrecht er ook weer een Indiaas restaurant bij. Gerund door een Afghaan. Dit weekeinde opende de zaak haar deuren op de Voorstraat-Noord.

Het restaurant met de naam Taste of India zit in het pand van de oude Famous Mr. Chicken. Die zaak werd overgenomen door een Afghaanse Hagenees, maar hij besloot een geheel nieuw concept te introduceren. Daarmee heeft Dordt na zo'n vijftien jaar weer een puur Indiaas restaurant.

,,Hij wilde de zaak aanvankelijk verkopen tot onze neef opmerkte dat er in Dordrecht geen Indiaas restaurant zit. Hij zelf heeft in Den Haag één van de in totaal 45 Indiase restaurants in bezit en die loopt ook goed'', zegt Raja Mehroz, broer van de eigenaar, over de ontstaansgeschiedenis.

De afgelopen week werden de laatste zaken van de verbouwing geregeld en kon het restaurant zaterdagmiddag de deuren openen. Het ligt op een populaire route onder toeristen, die hier langs komen voor onder meer het rondje Dordt.

Mehroz zegt dat de zaak niks te maken heeft met het gelijknamige restaurant dat eerder in Zwijndrecht tegenover het station zat. ,,Nee, de zaak van onze neef heet ook Taste of India, dus zo is de naam gekozen.''

Opvallend genoeg komt de eigenaar zelf niet uit India, maar uit het Afghaanse Kabul. ,,Mijn broer heeft vijftien jaar in Pakistan gewoond en de culturen zijn hetzelfde. Alleen klinkt Taste of Kabul iets minder aantrekkelijk, vandaar Taste of India?''

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Poll

Moet het Albert Schweitzer ziekenhuis het boerkaverbod handhaven?

  • Ja (82%)
  • Nee (15%)
  • Ik weet het niet (3%)
1980 stemmen