Volledig scherm
PREMIUM
© Ricardo Smit

'Wees een leeuw voor die andere ouders'

InterviewEva Schmidt-Cnossen (31) uit Hardinxveld is moeder van een zorgintensief kind. Met haar bedrijf 'Laat ons ouders zijn' wil ze ouders in dezelfde positie helpen. Nu maakt ze kans op een business award.

,,Mijn man en ik hadden een grote droom. Om ouders te worden. Die droom hebben we waar kunnen maken. Wij zijn nu ouders en houden zielsveel van onze prachtige, bijzondere en zorgintensieve zoon. Dat onze droom op een andere manier is uitgekomen is een feit. Het kindje dat wij hadden verwacht, blakend van gezondheid, is niet geboren. Een streep door onze verwachtingen, een kras door onze toekomstplannen. Ik heb nu vooral één grote wens voor alle ouders van zorgintensieve kinderen: Laat ons ouders zijn.''

Met die woorden heet Eva-Schmidt-Cnossen de bezoekers op haar website welkom. Haar bedrijf, dat zowel psychische als praktische steun aan ouders biedt, vond haar oorsprong op 19 juli 2013.

  1. Stiltecentrum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis
    PREMIUM

    Stiltecen­trum ‘waar je je emoties kwijt kunt’ bij het Albert Schweitzer ziekenhuis

    Bezoekers komen er niet meer in het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Wie in gedachten toch een beetje bij een patiënt wil zijn, kan er vanaf donderdag toch heen. Dan openen de Dordtse kerken het mobiele stiltecentrum Licht Voor Dordrecht op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. ,,Dan heb je toch een plek om heen te gaan, vlakbij het epicentrum waar het allemaal gebeurt, waar je je emoties kwijt kunt’’, vertelt coördinator Wiebe van Horssen van de kerkelijke actie Licht Voor Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht