De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.
Volledig scherm
De Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. © Peter Koster/AD

Weggebruikers opgelet! Werk aan Laan der Verenigde Naties start maandag

De werkzaamheden aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht gaan maandag van start.

Tijdens de werkzaamheden, die zeker tot eind juni zullen duren, wordt er onder andere een afslag gemaakt naar het nog te bouwen nieuwe tankstation. Ook wordt de weg verbreed en het fietspad opnieuw ingericht. 

De werkzaamheden zijn opgedeeld in fasen. Tijdens het werk worden rijstroken afgezet of verlegd, zodat het verkeer in beide richtingen kan blijven rijden. De aanpassingen moeten volgens de gemeente Dordrecht een fraaiere entree tussen de snelweg en de Dordtse binnenstad geven. Ook komt er veel meer zicht op de Oude Maas.

Wantijbrug

Dat de werkzaamheden tegelijk vallen met de afsluiting van de Wantijbrug kon volgens de gemeente niet anders. In de planning was ervan uit gegaan dat de Wantijbrug al lang gerenoveerd zou zijn en bovendien gedeeltelijk open zou blijven. Dat viel zwaar tegen. ,,Maar gelukkig is de complete afsluiting van de brug niet de nachtmerrie geworden die we vreesden’’, aldus de gemeente eerder op deze site: ,,Aan die kant van de stad merk je er nauwelijks iets van.’’

Op dit stuk van de Laan der Verenigde Naties is van 24 februari tot en met 30 juni in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar.
Volledig scherm
Op dit stuk van de Laan der Verenigde Naties is van 24 februari tot en met 30 juni in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. © Gemeente Dordrecht

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht