Volledig scherm
© Ilse van Driel

Werknemers Chemours krijgen bloedonderzoek

DordrechtWerknemers van de Teflonfabriek van DuPont/Chemours in Dordrecht die met het giftige C8 werkten krijgen bloedonderzoek op kosten van het bedrijf. Dat meldt FNV-bestuurder Piet Janssen zojuist, na overleg met de directie van het bedrijf.

Eerder vroeg de FNV om openbaarheid van de resultaten van eerdere bloedtests die door DuPont onder haar werknemers zijn gedaan. Vanaf de jaren zeventig screende DuPont haar werknemers op C8 in hun bloed, maar communiceerde daar niet over naar de Arbeidsinspectie.

Het Algemeen Dagblad kreeg onlangs documenten in handen waar dat uit bleek. Op het Chemours/Dupont terrein werkten ook contractanten van andere bedrijven. Chemours gaat volgens de FNV ook de medewerkers van die bedrijven de mogelijkheid geven voor een bloedonderzoek op kosten van dit bedrijf. ,,We hebben hier namens de medewerkers bij de directie op aangedrongen. Ik ben erg blij dat de zorgen van de medewerkers nu serieus worden genomen en dat mensen de kans krijgen zich te laten onderzoeken, aldus bestuurder, FNV Piet Janssen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht