Volledig scherm
Wervenkampweg in Bleskensgraaf. © Google Maps

Wervenkampweg bij Bleskensgraaf op de schop

De Wervenkampweg bij Bleskensgraaf krijgt ruimere fietspaden. In opdracht van de provincie Zuid-Holland is deze week begonnen met het verbreden van de paden in beide richtingen naar 2,5 meter. Dat moet ervoor zorgen dat (brom)fietsers elkaar gemakkelijker passeren. Ook wil de provincie de bushalte aan de N214 beter bereikbaar maken voor inwoners van Bleskensgraaf.

De werkzaamheden duren tot eind december en vinden zoveel mogelijk buiten de spitsuren plaats, stelt de provincie. In het begin worden verkeersregelaars ingezet. Fietsers worden via gele borden naar de andere weghelft geleid.

Maximumsnelheid

Voor automobilisten wordt er gebruikgemaakt van een tijdelijk verkeerslicht. Ook geldt er op de Wervenkampweg tijdelijk een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Bromfietsers moeten tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van de rijbaan.

Op de kruising van de Wervenkampweg met de Kweldamweg wordt 'vleermuisvriendelijke' verlichting geplaatst. Die zorgt voor minder lichtvervuiling. Vleermuizen zijn gevoelig voor licht en kunnen door reguliere straatlantaarns verblind raken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Bleskensgraaf en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht