Volledig scherm
Ikra aan de Spirea. © Rinie Boon

Wethouder in gesprek met school Ikra over parkeerproblemen

De Dordtse wethouder Rik van der Linden gaat in gesprek met de leiding van Ikra in de stad over de parkeerproblemen rondom die basisschool aan de Spirea.

Dat heeft hij vanavond gezegd tijdens een vergadering in het Stadskantoor, na vragen van gemeenteraadslid John van der Net (VVD). Die drong deze week aan op handhaving rondom de school die meer dan 400 leerlingen herbergt. Daar ontstaan iedere dag twee keer forse verkeersopstoppingen, namelijk als de school aangaat en op het moment dat de leerlingen weer naar huis gaan.

Druk

Van der Linden erkende het probleem. ,,Het is er inderdaad af en toe wel heel erg druk.’’ Hij meldde dat er eerder handhavingsacties zijn geweest. ,,Maar dit is geen plek waar standaard gehandhaafd wordt.’’ Volgens omwonenden parkeren ouders lukraak auto’s op de stoep en wordt voortdurend de weg geblokkeerd. Huisarts Ruud Kuiper van het naastgelegen Medisch Centrum Zuidhoven sprak deze week over ‘een tsunami van auto’s’.

Alexander Jansen (PvdA) opperde om dit probleem breder aan te pakken. ,,Dit speelt namelijk niet alleen op deze school.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht