Volledig scherm
Wie is deze man? Hij heeft op donderdagavond 7 maart 2019 een filiaal van Zeeman aan het Van Eesterenplein in Dordrecht overvallen. © Politie

Wie is deze overvaller van de Zeeman in Dordrecht?

De politie wil weten wie in maart van dit jaar een filiaal van Zeeman aan het Van Eesterenplein in Dordrecht heeft overvallen. Daarom zijn beelden van de overval naar buiten gebracht en wordt vanavond in het programma Bureau Rijnmond aandacht geschonken aan de overval.

Toen de dader op donderdagavond 7 maart 2019 rond 20.00 uur de winkel binnenkwam, waren er geen klanten in de winkel aanwezig en stond er niemand achter de kassa. De overvaller kwam in een donkerkleurige jas en met gezichtsbedekking de winkel in winkelcentrum Bieshof binnenlopen.

Bij binnenkomst gaat de man direct naar de kassa en opent hij de klep van het kassablok. ,,Hier breekt de man de kassa open. Een van de winkelmedewerkers spreekt de man aan. De dader antwoord met de woorden ‘oprotten’ of woorden van gelijke strekking. Hierbij trok de dader zijn jas omhoog’’, schrijft de politie.

Hoewel er door de medewerkers van de Zeeman geen wapen wordt gezien kruipen ze voor hun eigen veiligheid over de grond naar een nooduitgang. Ze weten ongedeerd uit de winkel te komen en bellen meteen de politie. De man gaat enkele seconden later er met de kassalade vandoor. Zo beschrijft de politie.

Getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die kunnen helpen in het onderzoek. Daarom is ze op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben van de overval. ,,Wie weet wat de vluchtweg van de man was? Is er ergens een lege kassalade gevonden? Wie herkent de man op de beelden?’’, vraagt de politie.

Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie via de gratis tiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.

Volledig scherm
Wie is deze man? Hij heeft op donderdagavond 7 maart 2019 een filiaal van Zeeman aan het Van Eesterenplein in Dordrecht overvallen. © Politie

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht