Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Wielrenners en motorrijders mogen tijdens Pasen in deze regio gewoon op pad

Er komt op voorhand geen verbod voor motorrijders en wielrenners voor bepaalde wegen en gebieden in de regio. Pas als blijkt dat ze er tijdens het paasweekend toch massaal op uitgaan kunnen wegen of gebieden gesloten worden.

Dat zegt burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. De 25 veiligheidsregio’s spraken eerder deze week af dat gebieden of kleine weggetjes afgesloten kunnen worden voor motorrijders en wielerclubs.

Een extra verbod is niet nodig, zegt Kolff. ,,Groepsvorming is al verboden en dat geldt ook op de fiets of motor. Dat geldt overal en voor iedereen en daar zal komende dagen ook strikt op worden toegezien.’’

Afgelopen weekend veroorzaakten groepen motorrijders en wielrenners op diverse plekken in het land overlast, waardoor voetgangers in de verdrukking raakten en geen anderhalve meter afstand konden houden. Kolff wil gebieden of wegen pas afsluiten als blijkt dat het verkeerd gaat. Dat beleid paste hij ook afgelopen weekend toe. Toen werd halverwege de zondag de toegang naar recreatiegebied De Merwelanden afgesloten.

Gemeenteraadslid Paul Verschoor (Progressief Molenlanden) heeft de problematiek aangekaart bij burgemeester en wethouders van Molenlanden. Motorrijders kwamen dit weekend bij elkaar in Nieuwpoort en hij verwacht dat dat tijdens pasen weer gebeurt.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht