Volledig scherm
PREMIUM
Wilma van Kooten is in gedachten al helemaal bij het EK van 2020. Samen met buren wil ze heel de wijk oranje laten kleuren. © Qphoto

Wilma wil van haar buurtje dé oranjewijk van Dordt maken: 'Zelfs de huisdieren moeten eraan geloven’

Vlaggetjes, gekke hoedjes en zelfs een pakje voor haar huisdieren. Als het maar oranje is. Wilma van Kooten (45) is nú al helemaal in de stemming voor het EK voetbal van volgend jaar.

'Wij gaan met z'n allen de grootste oranjewijk van Dordrecht neerzetten', was het bericht dat Wilma (45) plaatste op Facebook. In haar oproepje spoort ze haar buurt op de Staart aan om samen één groot oranjefeest te maken van het komende EK voetbal.

Dat het voetbalfestijn pas over meer dan een halfjaar echt losbarst, en dat Nederland zich eerst nog door de poulefase moet worstelen, maakt haar niks uit. ,,Ik ben gewoon fan van het Nederlands elftal, dat is altijd al zo geweest. En het is hier zo saai in de wijk, daar moeten we samen iets aan doen", zegt de Dordtse overtuigd.

Ze ziet het al helemaal voor zich: oranje lampjes in de bomen, overal oranje vlaggetjes tussen de huizen en als het Nederlands elftal speelt samen naar de wedstrijd kijken met een hapje en een drankje. ,,Maar dat kan ik natuurlijk niet allemaal alleen regelen." En dus is ze nu op zoek naar medestanders in haar buurtje.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht