Volledig scherm
Dutch Windmills in actie. © Richard van Hoek Fotografie

Windmills geweerd uit sporthal, maar duel tegen Donar gaat door

SPORTDe Dordtse profbasketbalclub Dutch Windmills werkt de thuiswedstrijd zondag tegen landskampioen Donar gewoon af in de Sportboulevard. De selectie van trainer Geert Hammink werd eerder een week uit de sporthal van de Sportboulevard geweerd vanwege een vermeende betalingsachterstand die sinds september zou zijn opgebouwd.

Volgens oprichter en voorzitter Ton Sels van Dutch Windmills, dat dit jaar debuteert in het Nederlandse profbasketbal, is er echter geen sprake van een betalingsachterstand. ,,Bij de start hebben we flinke investeringen moeten doen, maar daarbij hebben we ook aan onze verplichtingen naar het management van de Sportboulevard voldaan door maanden vooruit te betalen. We hebben regelmatig contact met het management, dus ik begrijp ook niet waarom dit nu opeens naar buiten komt en zo wordt gespeeld. En nee, er zijn geen financiële problemen rond de Windmills. We kunnen aan alle verplichtingen voldoen’’, stelt Sels, die in contact met het Sportbedrijf van de gemeente Dordrecht wil treden om tot een oplossing te komen. ,,Met de gemeente is er goed contact, maar is er ook duidelijkheid over het feit dat profsportclubs zoals Dutch Windmills en FC Dordrecht zelfstandig voor hun bestaan moeten zorgen.’’

In sportief opzicht was er voor Dutch Windmills donderdagavond wel een lichtpuntje. De nummer vijf van de Dutch Basketball League won, na vier nederlagen in successie, met 76-55 bij Den Helder Suns. De Amerikaan Shavon Coleman was topschutter met zestien punten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht