Volledig scherm
Jubal Dordrecht strandt in de voorrondes van het WK in Indianapolis. © Henry van Maanen

WK zit erop voor Jubal: korps bereikt halve finale niet

Jubal uit Dordrecht is er tijdens de Amerika-tour niet in geslaagd de halve finale van het WK in Indianapolis te bereiken. Het korps strandde in de voorronde en eindigde op de 34ste plek.

Een top 25-klassering was nodig om de volgende ronde te bereiken. Jubal zette in het Lucas Oil Stadium een score neer van 66.175. Het WK (officieel het DCI World Championship) is het laatste deel van de 'monstertour' door de Verenigde Staten, zoals voorzitter Hans Kloppert de grote reis noemt. 

Voorafgaand aan het WK nam Jubal deel aan het Open Class World Championship. In deze competitie oogstte het korps meer succes en bereikte het de finale.

Rondreizen

De Dordtenaren zijn inmiddels ruim twee weken onderweg in de Verenigde Staten. De groep reist per bus van plaatsje naar plaatsje en overnacht op een zelf meegebracht luchtbedje of matje op de vloer van gymzalen van high schools. Het korps verzorgde de afgelopen tijd optredens en voor de leden was er vrije tijd, onder meer in Chicago en attractiepark Six Flags. Zondag vliegt de 131 leden tellende groep terug naar Nederland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht