Volledig scherm
Yulius sluit twee locaties: aan het Kasperspad en Overkampweg. © AD

Yulius sluit locaties aan Kasperspad en Overkampweg

Zorginstelling Yulius sluit de komende jaren haar zorgvoorzieningen aan het Kasperspad en Overkampweg in Dordrecht. Tegelijkertijd wil het wel haar ggz-teams in de wijk uitbreiden. De instelling vindt dat steeds meer psychiatrische zorg thuis kan worden gegeven.

Mochten er mensen opgenomen moeten worden, worden ze opgenomen in Sliedrecht en Barendrecht. De vrijkomende gebouwen maken plaats voor woningbouw.

Aan het Kasperspad heeft Yulius nu een kliniek voor volwassenenpsychiatrie. Op de plaats van de kliniek is na sloop van de bestaande bebouwing ruimte voor ongeveer 20 eengezinswoningen. De patiënten voor wie opname in een kliniek noodzakelijk blijft, verhuizen uiterlijk eind 2019 naar De Gantel in Sliedrecht.

Aan de Overkampweg heeft Yulius twee locaties. De voormalige psychiatrische afdeling naast het Albert Schweitzerziekenhuis staat al enige tijd leeg, waar plaats komt voor ongeveer 100 zorgwoningen. Het gebouw van kinder- en jeugdkliniek De Kreek moet op zijn vroegst in 2021 vrijkomen. De patiënten gaan dan vermoedelijk naar Barendrecht. Op de plaats van deze kliniek is ruimte voor een appartementencomplex met twee of drie gebouwen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht