Volledig scherm
PREMIUM
Jan Paalman is strijdvaardig over de zaak Zandstra: 'Het gaat me om waarheidsvinding.' © Eric Brinkhorst

'Zandstra zit onterecht vast voor Playstation-moorden'

StrafzaakSchiedammer Ed Zandstra (43) zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de Dordtse Playstation-moorden van 2001. Onterecht, zegt hij.

Quote

Zandstra heeft geen schot gelost en toch is hij levenslang de gevangenis in gegaan. Hoe kan dat?

Jan Paalman, oud-rechercheur
Volledig scherm
Ed Zanstra © Archieffoto

Het verzoek bij de Advies Commissie Afgesloten Strafzaken tot het doen van nieuw onderzoek om zijn onschuld te bewijzen, werd afgewezen. Oud-rechercheur Jan Paalman (62) spreekt van een rechterlijke dwaling en blijft graven. Hij zegt een getuige te hebben gevonden die bewijs tegen Zandstra doet wankelen.

Jan Paalman (62) en Charl de Roy van Zuydewijn werden ontslagen nadat ze hadden bekendgemaakt dat in het onderzoek naar de vuurwerkramp bij SE Fireworks in Enschede (2000) was gerommeld met bewijs dat verdachte André de Vries achter de tralies bracht. Ze startten een detectivebureau en kregen De Vries vrij. Paalman is door de familie van Ed Zandstra in de arm genomen om zijn zaak 'onafhankelijk' te onderzoeken.

Waarheidsvinding
,,Het gaat me om waarheidsvinding", zegt Paalman strijdvaardig. ,,Zandstra heeft geen schot gelost en toch is hij levenslang de gevangenis in gegaan. Hoe kan dat?"

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

Ook bij de intocht in Dordrecht moet Sinterklaas alleen roetveegpieten meenemen

  • Mee eens (10%)
  • Niet mee eens (90%)
1238 stemmen