Volledig scherm
De Zeeman sloot 8 juni de deuren op de Voorstraat, maar keert terug in het centrum van Dordrecht. © ANP

Zeeman keert terug in het centrum van Dordrecht

Textielwinkel Zeeman keert eind dit jaar met een nieuwe winkel terug in de Dordtse binnenstad. De keten heeft een huurcontract voor vijf jaar, met een optie voor nog eens vijf jaar, getekend met vastgoedondernemer Pieter van Loon voor het voormalige winkelpand van Op = Op Voordeelshop in de Kolfstraat.

Zeeman sloot zaterdag 8 juni de deuren op de Voorstraat, waar de winkel sinds 1976 was gevestigd. Toen gaf de keten al aan dat ze op zoek was naar een nieuwe locatie in het Dordtse centrum. Per 1 oktober krijgt ze de sleutel in de Kolfstraat, waarna het inrichten van de winkel begint. Die zal voor het eind van het jaar opengaan.

,,Zeeman wilde naar het kernwinkelgebied. In de Kolfstraat, met Kruidvat en Nelson als buren, zit de winkel qua passantenstromen prima. Ik denk dat Dordrecht blij kan zijn dat Zeeman terugkeert in de binnenstad, want die winkel vervult een belangrijke functie’’, zegt Van Loon.

Hij bezit sinds vorig jaar het hele winkelcomplex, waarin ook Perry Sport en Délifrance gevestigd zijn. Met de komst van Zeeman is na het hoekpand van ijssalon Belicio-Cheatday opnieuw een leegstaande winkelruimte gevuld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht