Volledig scherm
De Zeeman aan de Voorstraat in Dordrecht-Centrum. © Streetview

Zeeman sluit winkel op de Dordtse Voorstraat

Textielwinkel Zeeman sluit volgend jaar de deuren van haar winkel op de Voorstraat in Dordrecht. De keten bevestigt aan deze krant dat de huur van het pand is opgezegd. Zeeman houdt sowieso drie filialen over in de stad. Ook in de winkelcentra van Stadspolders (Bieshof), Crabbehof en Sterrenburg zitten nog Zeeman-winkels.

In de zomer van 2019 gaat het pand aan de Voorstraat dicht. Onduidelijk is nog of Zeeman terugkeert in het centrum van Dordrecht. ,,Wij houden onze ogen open voor een nieuwe locatie in het centrum'', verklaart woordvoerder Caroline van Turennout.

Over het verdwijnen van de zaak zegt ze: ,,Zoals geldt voor alle locaties houden we ook in Dordrecht in de gaten of in het gebied waar we zitten de winkelstroom verandert door de samenstelling van het winkelbestand en of het gebouw nog aan onze wensen voldoet. Dat kunnen dan redenen zijn om de huur op te zeggen.''

Ingewijden vertellen deze krant dat de pandeigenaar wil verkopen aan een projectontwikkelaar die er appartementen in wil maken. Met meerdere partijen zouden er gesprekken zijn gevoerd. Aanvankelijk zou er ook een koop zijn gesloten, maar is dat inmiddels onzeker.

Het bedrijf dat het pand bezit was ondanks enkele pogingen niet traceerbaar voor deze krant. Op het enige bekende registratie-adres was de maatschappij onbekend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht