Volledig scherm
Het Albert Schweitzer ziekenhuis, op de huidige locatie aan Wilhelminastraat in Sliedrecht. © Albert Schweitzer

Ziekenhuis dreigt weg te gaan uit Sliedrecht

Als het Sliedrecht niet lukt om genoeg parkeerplaatsen te vinden voor de nieuwe vestiging van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz), dan zou het dorp dat ziekenhuis voor korte of lange tijd kunnen verliezen.

Dat schrijft ASz-bestuursvoorzitter Peter van der Meer in een brief aan de Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen. Het ziekenhuis wil in 2019 verhuizen van de Wilhelminastraat naar het Stationspark. Voldoende parkeerplaatsen op korte afstand zijn daarvoor onmisbaar.

Quote

Toezeggin­gen zijn niet gedaan. Al kunnen we ons voorstel­len dat er bepaalde verwachtin­gen zijn gewekt

wethouder Ben van der Plas (PvdA)

Volgens Van der Meer heeft de gemeente herhaaldelijk toezeggingen gedaan, maar is Van Hemmen daar onlangs op teruggekomen. De gemeente ontkent dat er dingen toegezegd zijn.

Om de verhuizing in de eerste helft van 2019 mogelijk te maken, moet na de zomer begonnen worden met verbouwen. Het ASz wil eerst zeker weten dat de parkeerruimte geregeld is, bij voorkeur naast het pand van Unit4. ,,Toezeggingen zijn niet gedaan. Al kunnen we ons voorstellen dat er bepaalde verwachtingen zijn gewekt'', aldus wethouder Ben van der Plas.

Van der Meer en Van Hemmen hebben de kwestie opnieuw besproken. Sliedrecht en ASz hopen spoedig met meer informatie naar buiten te komen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht