Een digitale vergadering van de Dordtse gemeenteraad, met burgemeester Wouter Kolff (linksonder), Rolin den Heijer (VVD, linksboven) en Wim van der Kruijff.
Volledig scherm
Een digitale vergadering van de Dordtse gemeenteraad, met burgemeester Wouter Kolff (linksonder), Rolin den Heijer (VVD, linksboven) en Wim van der Kruijff. © AD

Zo wil Dordrecht de digitale vergaderingen minder rommelig maken: ‘Het is soms niet te volgen’

Een online gemeenteraadsvergadering in coronatijd vergt van iedereen veel doorzettingsvermogen, óók van de kijkers. Daarom wil Dordrecht voor alle raadsleden dezelfde achtergrond met gemeente- en partijlogo invoeren.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Patricia en Henri werden slachtoffer van de toeslagenaffaire: ‘Je legt het af, hoeveel bewijs je ook hebt’
  PREMIUM

  Patricia en Henri werden slachtof­fer van de toeslagen­af­fai­re: ‘Je legt het af, hoeveel bewijs je ook hebt’

  Zeven, acht jaar lang zijn Patricia en Henri Plomp al in gevecht met de Belastingdienst over terugbetaling van kinderopvang die zij ten onrechte zouden hebben gekregen. Al die tijd liepen zij tegen een muur, maar na het keiharde rapport over de toeslagenaffaire lijkt er licht aan het einde van de tunnel. ,,Als de postbode eraan kwam, stond ik doodsangsten uit.’’

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland

Dordrecht