Volledig scherm
Kim van den Enden schilderde Aart Staartjes, voor het tv-programma ‘Sterren op het doek’. © Omroep MAX

Zoon Aart Staartjes deelt portret van Dordtse kunstenares: ‘Dag lieve Aart’

De Dordtse kunstenares Kim van den Enden maakte vorige zomer voor het programma Sterren op het doek een portret van Aart Staartjes, die afgelopen weekend overleed. Haar portret wordt nu weer talloze keren gedeeld. Ook door de zoon van Staartjes.

Zijn zoon Paul Staartjes deelt op Facebook een foto van het door Van den Enden geschilderde portret, hangend aan een muur. ‘Dag lieve Aart’, schrijft hij bij de afbeelding. Aart Staartjes overleed op 81-jarige leeftijd aan zijn verwondingen na een ernstig verkeersongeval. 

Uit drie portretten koos Aart Staartjes in het programma Sterren op het doek voor het werk van Van den Enden. ,,Heel grappig, vooral dat loerende oog. Wat een ouwe snoeperd is het eigenlijk’’, zei Staartjes in de uitzending over het schilderij. Het portret werd destijds door hem mee naar huis gebracht en is nu bij de familie, bevestigt Omroep MAX.

Dankbaar

Wat er nu met het schilderij gebeurt, is bij Van den Enden nog niet bekend. Ook de kunstenares zelf deelt haar werk na het overlijden van Staartjes op haar social media. ‘R.i.p. Aart Staartjes. Dankbaar dat ik hem heb mogen ontmoeten en schilderen. Dankbaar voor zijn rol in mijn jeugd als Meneer Aart’, zijn haar woorden. 

NPO zond de uitzending van Sterren op het doek zondag uit, als eerbetoon.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen