Volledig scherm
De brandweer is uitgerukt naar DuPont in Dordrecht © Jeroen Verbueken

Zuurlekkage bij DuPont gedicht

UPDATEBij het chemische bedrijf DuPont in Dordrecht is donderdagochtend een lekkage geweest van een mengsel van azijnzuuranhydride en formaldehyde. Het lek is inmiddels gedicht. De fabriek waarin het lek was ontstaan, ligt voorlopig stil vanwege verder onderzoek. 

Volgens DuPont was er sprake van een lekkage in de delrin-fabriek. Die werd daarom gecontroleerd stilgelegd. Uit het lek stroomde een mengsel van azijnzuuranhydride en formaldehyde. Beide stoffen zijn bij hoge concentratie schadelijk voor de volksgezondheid en brandgevaarlijk. Formaldehyde heeft een sterke, onaangename geur, maar brandweerlieden ter plaatse ruiken niets bijzonders. Ook vanuit Sliedrecht zijn geen klachten gekomen over stank. 

Het mengsel is door de regionale brandweer en de bedrijfsbrandweer bespoten met waterkanonnen om te voorkomen dat het in de lucht zou belanden. Ook zijn er metingen verricht in de omgeving van de fabriek. Hierbij zou een lage concentratie van de stof zijn waargenomen. Dit vormde volgens de brandweer geen gevaar voor omwonenden. 

De fabriek waarin het lek was ontstaan, ligt stil momenteel stil. ,,Deze wordt pas weer opgestart als de oorzaak van de lekkage bekend is en er maatregelen ter voorkoming zijn getroffen’’, meldt een woordvoerder van DuPont. 

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Welke toekomst zie jij voor de koopavond in Dordrecht?

  • Koopavond zoals nu, op donderdagavond tot 21.00 uur (11%)
  • Koopavond op vrijdag tot 21.00 uur (42%)
  • Donderdag, vrijdag en zaterdag iets langer open, maar niet tot 21.00 uur (23%)
  • Schaf de koopavond lekker af (24%)
1962 stemmen