Volledig scherm
Zwembad De Dubbel sluit als het goed is na de zomer. © thymen stolk

Zwembad De Dubbel gaat in september dicht voor langverwachte opknapbeurt

Het Dubbeldamse zwembad De Dubbel sluit in september de deuren voor de langverwachte renovatie. Althans: dat is het streven van de gemeente.

,,Het voorbehoud zit hem nog in de aanbesteding en de bekende druk in de bouwwereld’’, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De Dubbel wordt voor ruim drie miljoen euro verbouwd. Na die renovatie kan het bad weer vijftien jaar vooruit. De gemeente stemde niet in met uitbreiding, omdat het zwembad dan teveel zou concurreren met de Sportboulevard in Sterrenburg.

Les in een ander bad

Ten tijde van de sluiting huurt De Dubbel voor een paar uur in de week een stukje van de Sportboulevard, zodat de kinderen toch nog zwemlessen kunnen krijgen. Het gaat dan alleen om het diepe bad. Voorzitter Jaap van den Berg zegt dat er om die reden ook geen nieuwe groepen meer worden gestart nu.

De verbouwing zou in juni 2020 klaar moeten zijn. Het zwembad krijgt volgens de plannen onder meer een nieuwe entree, nieuwe badtegels, nieuwe kleedkamers en een invalidentoilet. Duurzame snufjes, zoals LED-verlichting en zonnepanelen, moeten het zwembad energiezuiniger maken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht