De eerste van een hele serie wissels op de heuvel van Kijfhoek. Het werk op de heuvel ligt helemaal stil omdat een deel van de wissels niet aan de veiligheidseisen voldoet.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste van een hele serie wissels op de heuvel van Kijfhoek. Het werk op de heuvel ligt helemaal stil omdat een deel van de wissels niet aan de veiligheidseisen voldoet. © Archieffoto Richard van Hoek

Zwijndrecht is verbolgen omdat Prorail zweeg over veiligheidsprobleem op Kijfhoek

De gemeente Zwijndrecht is verontwaardigd omdat Prorail maandag niet gemeld heeft dat de heuvel op rangeerterrein Kijfhoek om veiligheidsreden gesloten werd. De gemeente volgt de veiligheidsproblemen op Kijfhoek met argusogen, zeker na de megabrand in 2011.

Maandag bleek dat enkele wissels op de heuvel, het hart van het rangeerterrein niet meer aan de eisen voldeden. Prorail, dat de vergelijking maakte met een verlopen APK, legde daarom ‘s middags het werk helemaal stil om het ‘s avonds mondjesmaat te hervatten. Door wissels vast te zetten dacht men dat er geen gevaar meer zou zijn. Waar goederenvervoerders al woest waren omdat ze alleen maar te horen kregen dat de heuvel gestremd was, kreeg de gemeente helemaal niets te horen.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht