Volledig scherm
Ter illustratie. © Thinkstock

Zwijndrecht: officieel aangemeld voor wietproef

Zwijndrecht is één van de zeker twintig gemeenten die zich bij het kabinet officieel heeft aangemeld om een proef te mogen houden met gedoogd telen van wiet voor recreatief gebruik. Dat bevestigt burgemeester Dominic Schrijer. 

,,Zwijndrecht is voorstander van gereguleerde wietteelt om zo een eind te maken aan de ongewenste praktijk van illegale teelt in woningen, bedrijfspanden en leegstaande panden’’, klinkt zijn toelichting.

Manifest

In het voorjaar komt het kabinet met wetgeving waardoor zes tot tien gemeenten een experiment mogen uitvoeren. ,,Zwijndrecht heeft al eerder met andere gemeenten het Joint Regulation manifest ondertekend en zich aangemeld voor het starten van een experiment. 

De betreffende gemeenten zijn nu via de Vereniging Nederlandse Gemeenten met het kabinet in gesprek over hoe, wanneer en voorwaarden. Het doel is minder criminaliteit en beter toezicht op de volksgezondheid’’, laat Schrijer weten.

Directeur Wouter van Egmond van de Zwijndrechtse coffeeshop Xpresso liet begin dit jaar al weten de legale teelt graag op zich te nemen. Schrijer stelt wel minder krachtige wiet als eis.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

Het is een goed idee om het busstation in Dordrecht rookvrij te maken

  • Ja (57%)
  • Nee (43%)
783 stemmen