Het speelveld aan de Welhorst voorziet in een behoefte bj kinderen uit de buurt, maar moet mogelijk wijken voor een schoolgebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Het speelveld aan de Welhorst voorziet in een behoefte bj kinderen uit de buurt, maar moet mogelijk wijken voor een schoolgebouw. © Richard van Hoek Fotografie

Zwijndrecht ruziet al weer met inwoners, wethouder erkent gebrekkige communicatie

De Zwijndrechtse wethouder Jos Huizinga moet zich binnenkort tegenover de gemeenteraad verantwoorden voor de gang van zaken rond de sloopvilla aan het Marsdiep. Ondertussen dient de volgende zaak waarin de communicatie het struikelblok is tussen gemeente en omwonenden zich al aan. Huizinga’s collega Ronald de Meij ging deze week bij de gemeenteraad door het stof omdat buurtbewoners overvallen werden door een plan voor een tijdelijke school aan de Welhorst.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland

Dordrecht