Volledig scherm
Een reddingboot van de KNRM zoekt naar de vermiste persoon in de Scaldiahaven. © HV Zeeland

Zwijndrechtenaar (40) verdrinkt na val in Zeeuwse haven

Een 40-jarige man uit Zwijndrecht is vrijdagmorgen overleden nadat hij vanaf een werkplatform in een haven viel in de Zeeuwse plaats Nieuwdorp, vlakbij Borsele. 

Nadat de man rond 08:15 in de Scaldiahaven viel, werd er een reddingsactie op touw gezet door de KNRM en duikers van de brandweer. Het bleek echter lastig de man te vinden, vermoedelijk omdat hij snel onder water verdween. Na ruim een uur werd de hoop de man levend uit het water te halen opgegeven. 

Sonar

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie wist later op de dag het lichaam van de man met behulp van sonarapparatuur te vinden. Door de inmiddels opkomende vloed mochten de duikers van de brandweer echter het water niet meer in. Daarom werd de hulp van duikers van de marine ingeroepen.

Rond 20.00 uur gingen de duikers van de marine het water in. Zij troffen om 21.30 uur het lichaam aan, waarna het lichaam naar een mortuarium werd gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een onderzoek ingesteld, naar wat volgens de politie een bedrijfsongeval is.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht