Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan justitie ligt, moet de Zwijndrechtenaar 42 maanden de cel in. © ANP XTRA

Zwijndrechtenaar hoort jaren cel eisen na bonje bij witwassen

Een 28-jarige Zwijndrechtenaar moet, als het aan justitie ligt, 42 maanden celstraf uitzitten. De man had samen met een man uit Vlaardingen geld van een phishing-organisatie wit gewassen. De Vlaardinger zou de Zwijndrechtenaar daarbij tot twee keer toe belazerd hebben. Uit woede daarover pleegde de leider van de organisatie samen met de Zwijndrechtenaar een overval op de belwinkel van de Vlaardinger in Rotterdam. Ze dreigden met een pistool en staken met een mes.

Justitie beschuldigde Zwijndrechtenaar M.C. er maandag bij de rechtbank in Dordrecht van dat hij heel goed wist of op zijn minst had kunnen weten dat het geld waarmee zijn klant in 2015 voor 88.000 euro beltegoeden kocht afkomstig was van phishing of fraude. Een vriend en medewerker van hem was immers benaderd door mannen uit de Bijlmer die crimineel geld wit wilden wassen. De medewerker had hen naar C. verwezen, want die was de baas.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

De sluitingstijden voor horeca in Dordrecht moeten:

  • Blijven zoals het nu is. Het is prima zo. (39%)
  • Alleen de sluitingstijden in het centrum loslaten en ondernemers zelf laten bepalen. (13%)
  • Alleen horeca buiten het uitgaanskerngebied twaalf keer per jaar de kans geven later dan 00.00 uur open te zijn. (11%)
  • Zowel sluitingstijden centrum loslaten als horeca buiten de kern meer ruimte geven. (37%)
971 stemmen