Volledig scherm
De Zwijndrechtse brug wilde zondag tot twee keer toe niet meer dicht. © AD

Zwijndrechtse brug dagenlang dicht voor scheepvaart

UPDATEDe Zwijndrechtse brug is de komende dagen gestremd voor hoge schepen en transporten. Dat meldt Rijkswaterstaat. Gevreesd wordt dat de brug pas vrijdag weer bediend kan worden.

Al sinds zondag zijn er problemen met de brug. Zondagmiddag wilde de brug een uur lang niet meer dicht, zodat verkeer tussen Dordrecht en Zwijndrecht onmogelijk was. Zondagavond deed datzelfde probleem zich opnieuw voor. Toen monteurs de brug eindelijk gesloten hadden, bleven de verkeerslichten nog op rood staan. Verkeer werd met gebaren gemaand toch door te rijden.

Sindsdien opent Rijkswaterstaat de brug niet meer voor de scheepvaart. Het probleem zit in de rem van de basculebrug, die niet meer goed functioneert.

De brug is een onderdeel van de zogeheten staandemastroute tussen Noord- en Zuid-Nederland voor zeilschepen die de mast niet kunnen laten zakken. Daarnaast moet de brug af en toe open voor grote containerschepen, drijvende bokken en dergelijke transporten. Ongeopend heeft de brug een maximale doorvaarhoogte van ruim elf meter boven NAP. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht

Poll

Prima als de maximale snelheid op de N3 wordt verlaagd naar 80

  • Mee eens (53%)
  • Niet mee eens (47%)
2253 stemmen