Volledig scherm
Lyall Silié scoorde vrijdagavond bij Te Voice of Holland. © Ray Depatti.

Zwijndrechtse patatbakker Lyall Silié blaast coaches The Voice of Holland omver

Lyall Silié uit Zwijndrechts stal vrijdagavond de show in The Voice of Holland. De ‘trotse patatbakker’  zong ‘Lay me down’ van Sam Smith en wist daarmee in amper twee zinnen alle coaches van de tv-talentenjacht te overtuigen van zijn zangkwaliteiten. Zij drukten allemaal tegelijk op de knop, waarna hun stoelen omdraaiden.

De 19-jarige Zwijndrechtenaar studeert international business management in Breda, maar in het weekend staat hij bij Verhage in zijn woonplaats in de snackbar. Zijn werkgeefster Natasja was er bij in de studio. Coach Ali B. waarschuwde haar dat ze op zoek moest naar iemand anders om de snacks te bakken. ,,Zwaai maar naar hem, want hij komt niet meer bakken.’’

Alle coaches waren onder de indruk van de auditie van de Zwijndrechtenaar, die al sinds zijn vijfde in zijn kerk zingt en daar sinds een aantal jaren ook in een eigen band speelt. ,,Je bent zo jong, zingt zo mooi, hoe kan het dat we jou nog niet kennen’’, vroeg Ali B. zich af. Coach Waylon zei dat hij kippevel kreeg van het optreden.

Uiteindelijk koos Lyall voor Anouk, die zelf ook nog een blauwe maandag in Zwijndrecht heeft gewoond. De hitzangeres overtuigde hem met de woorden ‘Kom gewoon bij mij’.

Lyall is nu dus door naar de volgende ronde. Dat zijn de zogeheten ‘battles’ , waar de kandidaten van iedere coach het tegen elkaar opnemen. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht