Volledig scherm
De Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht is dicht door een kapotte rioolpersleiding. © gemeente Zwijndrecht

Zwijndrechtse Pieter Zeemanstraat zeker twee weken dicht door lek in riool

Door een kapotte rioolpersleiding is de Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht zeker twee weken afgesloten. Voor het bereiken van woningen en restaurant Sushi Zhu is een noodvoorziening aangelegd.

Donderdagavond kreeg de gemeente van de politie een melding over een plas water op de rotonde bij de Pieter Zeemanstraat. Die plas werd veroorzaakt door een lek in de rioolpersleiding, onder het grasveld naast de Meerdervoortflat. Er is tijdelijk een noodoplossing gecreëerd om het rioolwater naar de zuivering af te kunnen voeren. Die wordt weggehaald zodra de herstelwerkzaamheden klaar zijn.

Om verdere verzakking te voorkomen worden damwanden geplaatst. Om alle werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is de straat afgesloten voor doorgaand verkeer. Via de website van de gemeente Zwijndrecht zijn de omleidingsroutes te vinden.

Twee weken dicht

Het is op dit moment niet bekend hoe lang de werkzaamheden duren, maar de gemeente meldt dat de weg zeker twee weken afgesloten blijft. Voor de omwonenden van de Pieter Zeemanstraat, H.K. Onnesstraat en restaurant Sushi Zhu is een noodvoorziening aangelegd zodat de woningen en het restaurant bereikbaar blijven.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat Zwijndrecht met een rioolbreuk te maken krijgt. In januari was het raak in de Doctor Boutensstraat, die uitkomt op dezelfde rotonde. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Zwijndrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht