Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen om haar bezoekers in een veilige omgeving te kunnen ontvangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven heeft alle noodzakelijke maatregelen genomen om haar bezoekers in een veilige omgeving te kunnen ontvangen. © Stephan Tellier

Museumvereniging luidt noodklok voor kleinere musea: ‘We hebben al weinig vlees op de botten’

Zo’n honderd kleine musea in het land zijn gedwongen om de deuren te sluiten als extra financiële steun uitblijft. Deze conclusie trekt de Museumvereniging. Kleinere musea in het Groene Hart juichen dit pleidooi toe. ,,We hebben al weinig vlees aan de botten.”

  1. Van bruidswinkel tot ‘oudste verkleedprinses van het land’
    PREMIUM
    hoe is het nu met..?

    Van bruidswin­kel tot ‘oudste verkleed­prin­ses van het land’

    In de rubriek Hoe is het nu met..? zoeken we mensen op die een rol speelden in het nieuws van een of meerdere jaren geleden. Hoe gaat het nu met ze? Vandaag: Dana Nieuwland-Spaargaren (35). Zij opende drie jaar geleden met haar toenmalige zakenpartner een eigen bruidswinkel in het stadshart van Alphen. Twee weken geleden deed ze daar voor de laatste keer de deur achter zich dicht. ,,In het begin was het superleuk, maar het was gewoon niet rendabel.”

In samenwerking met indebuurt Gouda