Bep Murk (87) in zijn scootmobiel vertelt plaatsgenoten in geuren en kleuren over de oorlogsjaren en hoe hij een bord eten van een SS-er jatte.
Volledig scherm
PREMIUM
Bep Murk (87) in zijn scootmobiel vertelt plaatsgenoten in geuren en kleuren over de oorlogsjaren en hoe hij een bord eten van een SS-er jatte. © William Hoogteyling

Bep (87) uit IJsselstein jatte samen met zijn zus een bord eten van een SS-er: ‘Bord en bestek heb ik als trofee bewaard’

Ras-IJsselsteiner Bep Murk (87) was 12 toen IJsselstein werd bevrijd. 75 jaar later vertelt hij tijdens een rondleiding in geuren en kleuren over zijn belevenissen bij de expositie ‘Bezet en Vrij’ in het Kronenburgplantsoen.

De expositie is een initiatief van Museum IJsselstein en Historische Kring IJsselstein en bestaat uit vijftien borden in het Kronenburgplantsoen, een film en een audiotoer. Bep Murk, vader van Bert Murk, directeur van Museum IJsselstein, verzorgt op 4 en 5 mei ’s middags rondleidingen voor iedereen die meer over de aanloop en het verloop van de Tweede Wereldoorlog in IJsselstein wil weten. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht