Volledig scherm
Julia Monaco uit Melbourne maakte al drie aanslagen in drie maanden tijd op Europese bodem mee. © Linkedin/ Julie Monaco

Australische Julia (26) maakte in Barcelona derde aanslag op rij mee

Ze was met vrienden aan het shoppen in Barcelona toen terroristen met een busje dood en vernieling zaaiden op de Ramblas. Net zoals in Parijs en Londen kwam Julia Monaco met de schrik vrij. Voor de Australische vrouw was het al de derde aanslag die ze meemaakte in Europa.

Drie maanden geleden kwam Julia Monaco naar Europa om het te ontdekken. In juni bevond ze zich in de Londense metro terwijl buiten terroristen op mensen inreden op de London Bridge om vervolgens toevallige voorbijgangers met een mes aan te vallen in de buurt van Borough Market.

Enkele dagen later bevond Julia zich in de Notre-Dame in Parijs toen een terrorist een agent die voor de beroemde kathedraal stond met een bijl aanviel.

En nu was ze dus in het centrum van Barcelona toen daar de hel uitbrak. Ze was met vrienden in een winkel aan de Plaza de Catalyuna zolang de kust veilig was.

Onverslaanbaar

Quote

Ik wil nog niet naar huis. Ik wil hier blijven en tonen dat 'ze' niet gewonnen hebben.

Julia Monaco

Zo maakte de vrouw uit Melbourne dus al drie aanslagen in drie maanden tijd op Europese bodem mee. Maar de terreur die ze zo vaak van dichtbij meemaakte, zal haar er naar eigen zeggen niet van weerhouden om de wereld te zien.

,,Ik wil nog niet naar huis", vertelde ze vanmorgen. ,,Ik wil hier blijven en tonen dat 'ze' niet gewonnen hebben. Ik zet mijn reis gewoon door."

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”
  2. Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernaziboek te verwijderen: ‘Ze moeten zich doodschamen’

    Amazon is om, maar Bol.com weigert kindernazi­boek te verwijde­ren: ‘Ze moeten zich doodscha­men’

    Amazon stopt per direct met de verkoop van het zeer omstreden kinderboek van de ter dood veroordeelde antisemiet Julius Streicher. De Amerikaanse webwinkelreus werd de afgelopen dagen overstelpt met woeste reacties uit de joodse gemeenschap en zegt daarnaar te hebben geluisterd. Het Nederlandse Bol.com denkt er niet aan het boek te verwijderen, tot verbazing van experts. ,, Ik kots er letterlijk van. Misschien moeten we maar aangifte doen.”