Het gebouw in Ripoll dat door imam Abdelbaki es Satty werd gebruikt als moskee.
Volledig scherm
Het gebouw in Ripoll dat door imam Abdelbaki es Satty werd gebruikt als moskee. © AFP

Spaanse politie doorzoekt woning imam op DNA-sporen

De Spaanse politie heeft vanochtend in de gemeente Ripoll ten noorden van Barcelona het huis van een imam doorzocht. Er is daar gezocht naar DNA-sporen. De sporen zijn nodig om de vermoedens te staven dat een van de twee in Alcanar gevonden lijken van de geestelijke is. In die plaats vond een grote explosie plaats in een huis plaats. 

De politie vermoedt dat een van de twee lijken die in Alcanar werden gevonden dat van moslimgeestelijke Abdelbaki es Satty kan zijn. Volgens de Spaanse krant El País wordt er nu daarom gezocht naar DNA sporen in het woonhuis van de man. Van alle verdachten van de terreurcel komt het grootste deel uit Ripoll of nabije dorpjes.

Huis in Alcanar

De politie kondigde voor vandaag  'meerdere gecontroleerde explosies' in Alcanar aan. Men voegde daar toe dat de bevolking zich daar geen zorgen over hoeft te maken. De woning raakte zwaar beschadigd door ontplofte gasflessen.

De Catalaanse politie vond gisteren in het huis in Alcanar, de stoffelijke resten gevonden van een tweede persoon. Eén bewoner werd er al dood aangetroffen, een andere belandde gewond in het ziekenhuis. Volgens El País was de politie met behulp van een robot op zoek naar mogelijk achtergebleven explosieven, toen ze op het tweede, zwaar verminkt, lijk stuitte. Het vermoeden bestaat dat de drie deel uitmaakten van de terreurgroep die verantwoordelijk is voor de vele slachtoffers in Barcelona en Cambrils.

Catalaanse politie in Ripoll
Volledig scherm
Catalaanse politie in Ripoll © ANP