De bar waar de gevel naar beneden kwam waardoor er twee doden vielen..

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Dennis Weening: Zo sta je te feesten, zo maak je aardbeving mee

UpdateRTL-presentator Dennis Weening (40) heeft op Kos vannacht de heftige aardbeving meegemaakt. Hij spreekt van een bizarre nacht. Ook Radio 10-nieuwslezer Harry van der Heijden, zangeres Petra Berger en programmamaakster Anne-Mar Zwart beleefden angstige momenten. Ze zijn allen ongedeerd.

Weening reisde deze week naar Kos af voor opnames voor het RTL5-programma Bizarre Eters. Gisteren nog maakte hij een vrolijke selfie met de groep vanaf een zonnig dakterras, vandaag deelt hij foto's van de schade die de aardbeving veroorzaakte. ,,Te bizar dit. Zo heftig om mee te maken. Het ene moment sta je tussen de feestende jongeren en dan maak je een aardbeving mee'', laat hij weten. De presentator deelt ook een beeld van de bar waar vannacht twee doden vielen nadat de gevel naar beneden kwam. De ooit zo gezellige Bar Street is veranderd in een ravage. 

Hier stonden we gisteravond nog te filmen.

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Dakterrasje hoor 😎

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Team Kos

Een foto die is geplaatst door null (@) op

Trillen

Van der Heijden liet vanochtend aan zijn collega Lex Gaarthuis weten dat het goed gaat. ,,We proberen een beetje bij te komen van de schrik.'' De nieuwslezer lag te slapen in zijn appartement op een vakantiepark buiten het centrum van Kos Stad toen de aardbeving toesloeg. ,,Rond half een lokale tijd begon alles te trillen. Een bulderend geluid, dat valt niet te omschrijven. Het eerste wat we dachten was; wat gebeurt er überhaupt? En hoe komen we zo snel mogelijk buiten?"

Van der Heijden en zijn gezelschap wisten veilig hun appartement uit te komen en wachten vanochtend in het hoofdgebouw van het park tot de appartementen zijn gecontroleerd en ze weer mogen terugkeren naar hun huisje.

Angstig

Ook zangeres Petra Berger (51) komt bij van de heftige gebeurtenissen. Zij spreekt van de meest angstige nacht die ze ooit heeft meegemaakt. ,,Ik dacht eerst dat het een nachtmerrie was... Maar kort daarna realiseerde ik me dat het echt was.'' Berger is ongedeerd, maar kan nog niet terug naar haar hotel.

Anne-Mar Zwart maakte op Twitter melding van vele naschokken en vraagt zich af of dat normaal is. Ze probeerde rond 6.00 uur een uurtje slaap te pakken.

Volledig scherm
Dennis Weening © Dennis Weening. ANP Kippa
Volledig scherm
Lex, Landeweerd, Lex Gaarthuis en Harry van der Heijden. © ANP Kippa
Volledig scherm
Petra Berger © Gratis Aangeleverd
Volledig scherm
Anne-Mar Zwart en Herman Wegter van de EO © gratis
  1. Vier maanden na bevalling tweeling is Beyoncé alweer helemaal in shape
    foto's

    Vier maanden na bevalling tweeling is Beyoncé alweer helemaal in shape

    Amper vier maanden na de geboorte van haar tweeling Sir en Rumi heeft de Amerikaanse superster Beyoncé (36) haar oude figuur alweer helemaal terug. De zangeres verscheen dinsdagavond in een superstrakke glansjapon met diep decolleté, megasplit, glinsterende killerheels en reusachtige oorbellen op een liefdadigheidsconcert in New York. En haar afgetrainde lijf werden natuurlijk getrakeerd op een zee van flitslichten.