Volledig scherm
Kinderen uit de buurt komen samen bij het ouderlijk huis van Abdelhak Nouri. © ANP

Broer Nouri: Wij geven niet op en bidden voor hem

De familie van Abdelhak 'Appie' Nouri hoorde gisteren al dat het niet goed ging met de voetballer van Ajax. ,,De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar'', zegt Nouri's oudste broer Abderrahim, thuis in Amsterdam. 

Door Victor Schildkamp

Quote

Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijn­lijk niet eens iemand herkennen, zeggen de doktoren

Broer Abderrahim

,,De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Niet meer functioneren gewoon. Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt'', vervolgt Abderrahim. In het huis van de familie is het een komen en gaan van vrienden en familie die binnen in een kring bidden voor Abdelhak. Vanochtend kwam ook Ajax-teamgenoot Donny van de Beek langs, vanmiddag gevolgd door Ajacied Hakim Ziyech. 

,,Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken'', zegt Abderrahim.

Lees door onder de foto.

Volledig scherm
© AD/Victor Schildkamp

Nihil

Voetbalclub Ajax meldde eerder vandaag dat hun speler Abdelhak Nouri ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen en dat de kans op herstel van de cruciale hersenfuncties nihil is.

De twintigjarige middenvelder zakte zaterdag tijdens een oefenduel met Werder Bremen in elkaar en bleek last te hebben van hartritmestoornissen. Sindsdien werd hij op de intensive care van het ziekenhuis van Innsbruck onderzocht. ,, De diagnose die nadien werd gesteld, is dat een groot deel van zijn hersenen niet meer functioneert en dat de kans op herstel van deze cruciale hersenfuncties nihil is'', zo luidt de verklaring van Ajax.

Vanuit de voetbalwereld wordt geschokt gereageerd op de berichtgeving.

Lees hier het verhaal dat verslaggever en Ajax-volger Daniël Dwarswaard schreef over Appie Nouri.

Volledig scherm
Buurtgenoten bij het ouderlijk huis van Abdelhak Nouri. © ANP
Volledig scherm
© AD/Victor Schildkamp