‘Corruptie-onderzoek lijkt Richard de Mos niet minder populair te maken’

Podcast‘Ex-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui van Den Haag zijn overtuigd van hun onschuld’, zegt verslaggever Niels Klaassen in de podcast Achter het Verhaal. Hij volgt de twee politici van Groep De Mos al jaren en sprak onlangs met Guernaoui over de verdenking van het OM tegen hem, over gesjoemel met subsidiegeld

In de podcast Achter het Verhaal vertelt Klaassen over de nieuwe feiten en over het afgelopen jaar van partijleider Richard de Mos en zijn partijgenoot Guernaoui. Een jaar waarin zij beschuldigd werden van corruptie en waarin de burgemeester van Den Haag opstapte. 

Achter het Verhaal is ook te beluisteren via Spotify en Apple Podcast.  

Volledig scherm
De in opspraak geraakte wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui bieden formeel hun ontslag aan. © ANP
 1. Moet dan nou? Een strip met God?
  Waarom

  Moet dan nou? Een strip met God?

  Lezersvraag - Moet dat nou? De afgelopen maand was er veel te doen rondom twee strips van Dirkjan waarin God voorkwam. Dirkjan is een morsige stripfiguur die elke dag nogal onbehouwen door het leven gaat, op de achterpagina van de krant. God is… dat mag u geheel zelf invullen. Ieder heeft daar zijn eigen beeld en gedachten bij, zijn eigen overtuiging, en daar wil de krant zich niet mee bemoeien. Behalve door op te komen voor de vrijheid je geloof te belijden of niet te belijden, zoals ieder zelf wil. De grondwet in Nederland is er duidelijk over, en dat koesteren wij.
 2. Lezers sturen ons aangrijpende brieven over de Hongerwinter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicatesse’ waren
  Podcast

  Lezers sturen ons aangrijpen­de brieven over de Hongerwin­ter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicates­se’ waren

  ,,Het is een taboe-onderwerp,” stelt verslaggever Bob van Huet in de podcast Achter het Verhaal. Veel overlevenden van de Hongerwinter hebben nooit met hun kinderen gesproken over hun ervaringen tijdens de winter van 1944-1945. ,,Dat merkten we ook aan de brieven die we binnenkregen op de redactie. Het is 75 jaar geleden gebeurd. Veel overlevenden voelen ook wel dat als zij hun verhaal nog kwijt willen, dit wellicht het moment is.”