Hoe bericht je over de moord op een Iraanse generaal?

PodcastDeze week hield de wereld haar hart vast vanwege de dood van een Iraanse generaal in Bagdad. Een Amerikaanse drone-aanval schakelde de hooggeplaatste generaal Qassem Soleimani uit. De angst voor een derde wereldoorlog werd zelfs uitgesproken. Hoe bericht je als Nederlandse site en krant over deze escalatie, terwijl je 5000 kilometer verderop zit?

In Achter het Verhaal gaat presentator Kevin Goes deze keer in gesprek met buitenland-commentator Bob van Huët van onze site en krant. Hij heeft deze week alles gevolgd over dit verhaal en probeert orde in de chaos te scheppen. 

Mis niets van de podcast Achter het Verhaal, abonneer je via Spotify of Apple Podcast

Volledig scherm
EPA/DIVYAKANT SOLANKI © EPA
  1. Lezers sturen ons aangrijpende brieven over de Hongerwinter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicatesse’ waren
    Podcast

    Lezers sturen ons aangrijpen­de brieven over de Hongerwin­ter: toen suikerbiet en bloembol een ‘delicates­se’ waren

    ,,Het is een taboe-onderwerp,” stelt verslaggever Bob van Huet in de podcast Achter het Verhaal. Veel overlevenden van de Hongerwinter hebben nooit met hun kinderen gesproken over hun ervaringen tijdens de winter van 1944-1945. ,,Dat merkten we ook aan de brieven die we binnenkregen op de redactie. Het is 75 jaar geleden gebeurd. Veel overlevenden voelen ook wel dat als zij hun verhaal nog kwijt willen, dit wellicht het moment is.”