Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Het ‘goudvissenshirt’: schokkend in 1988, nu het populairst van allemaal

De afgelopen weken konden bezoekers van deze site stemmen op hun mooiste Oranje-shirt aller tijden. Een kleine 15.000 voetballiefhebbers brachten in totaal 42.285 stemmen uit op 114 verschillende shirts. Hoewel de meningen behoorlijk verdeeld waren, kwam er een duidelijke winnaar uit de bus: het shirt dat het Nederlands elftal droeg tijdens het gewonnen EK van 1988.

7 reacties

 • Sjoerd de Roos

  6 dagen geleden
  Persoonlijk vind ik het oranje shirt van het EK 2008 het mooist. En van de uitshirts het witte shirt met rode en blauwe streep. Ik weet niet bij welk toernooi dat hoorde. Het EK 88 shirt is iconisch, maar niet mooi.
 • Arno Reinten

  1 week geleden
  een shirt heeft ook een functie. bijvoorbeeld om de tegenstander af te leiden. een lelijk shirt kan dan best tot goede resultaten helpen
 • Nikkels

  2 weken geleden
  Het wordt tijd dat ze van dat volledige oranje tenue afstappen. Dat tenue van Hugo Borst is volledig achterhaald. Op z'n minst een witte broek en andere dan die amateuristische cijfers op de rug.
 • Faizy Suprizy

  2 weken geleden
  Totaal niks met t shirt te maken, Stel ze lagen er in de 2e ronde uit, Wedden dan waren de percentage s minder 2,2 ofzo.
 • M.C. Bastiaansen

  2 weken geleden
  Het mooiste toernooi in het lelijkste shirt wat mij betreft.