Volledig scherm
PREMIUM
Niek Kuijer (l) en Yannic Hoonhoud (r) vormen het jonge grut bij VV Schalkwijk. © Foto Ruud Voest

Yannic Hoonhoud is de jonge duizendpoot bij VV Schalkwijk

ClubheldenClubheld Yannic Hoonhoud (20) van VV Schalkwijk stemde niet op zichzelf. „Wat ik doe, kan iedereen. Als Frans van den Berg wegvalt, heeft de club pas een probleem.”

Quote

Of ik niets beters te doen heb? Ik houd tijd genoeg over om leuke dingen met mijn vrienden te doen, hoor

Yannic Hoonhoud voetbalt in het tweede elftal van zondagvierdeklasser Schalkwijk, hij studeert commerciële economie in Amsterdam en werkt bij supermarkt Hoogvliet in Houten. Daarnaast is hij jeugdwedstrijdsecretaris bij VV Schalkwijk, waar hij ook geregeld een bardienst draait en een jeugdwedstrijd fluit. Volgend seizoen treedt hij ook nog eens toe tot de kantinecommissie. Als ze hem zouden vragen voor een bestuursfunctie, dan zegt hij daar serieus over na te gaan denken.

„Of ik niets beters te doen heb? Ik houd tijd genoeg over om leuke dingen met mijn vrienden te doen, hoor. Zoals stappen in Houten en Utrecht of lekker chillen in de Soos van Schalkwijk. Ook bij de voetbalclub ontmoet ik vrienden. Zoals Niek Kuijer, die bij mij in het team zit en ook vrijwilliger is. Hij regelt de scheidsrechters bij de jeugd.”

Hoonhoud vindt het niet vreemd dat jongeren actief zijn voor de dorpsclub. „We zijn niet anders gewend. Toen ik nog in de jeugd voetbalde, had ik vaak jonge trainers. Ik denk dat het door de sfeer bij Schalkwijk komt. Het is gezellig, gemoedelijk en je krijgt veel waardering voor je werk.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht