Volledig scherm
- © Tweakers

Dit zijn de beste luxe smartphones van dit moment

Beste koopOok in het duurste smartphone-segment is er tegenwoordig genoeg aanbod. De vlaggenschepen van grote fabrikanten als Samsung en Apple bevatten de nieuwste snufjes, waardoor het lastig is voor de beste koop te kiezen. Toch op zoek naar een nieuwe telefoon? De experts van Tweakers helpen je.

Dit is een ingekorte koopgids van Tweakers. Het volledige artikel lees je hier.

Onze keuze: OnePlus 7T Pro

Volledig scherm
OnePlus 7T Pro © Hardware Info

Met de OnePlus 7T Pro krijg je vermoedelijk het meeste Android-telefoon voor je geld. Samsung heeft zich dit jaar gericht op de midrangemarkt en heeft daar een ijzersterke line-up. In de high-endmarkt is de Zuid-Koreaanse marktleider niet echt vooruitstrevend. Het blijven prima telefoons, maar spannend zijn ze niet. Daarom hebben we van deze OnePlus 7T Pro onze aanrader gemaakt. Hij heeft een goed scherm zonder gat of inkeping, heeft een veelzijdige cameraset-up met aardige camera’s en de software valt bij veel mensen in de smaak. De ondersteuning van OnePlus is eveneens prima.

Alternatief: Apple iPhone 11 (Pro)

Volledig scherm
iPhone 11 © Hardware Info

Welke iPhone raden we het meest aan? We hebben er een tijdje over nagedacht, maar uiteindelijk is het een keuze die ieder voor zich moet maken. Wat we wel weten, is dat de meerprijs voor de 11 Pro fors is. De iPhone 11 heeft een minder scherm en mist de camera met telelens, maar voor de rest zijn de verschillen met de 11 Pro alleen met een loep te vinden. Apple heeft de concurrentie dit jaar het vuur in elk geval na aan de schenen gelegd. De iPhone 11-telefoons hebben allemaal uitstekende camera’s en een uitstekende accuduur; dingen die veel mensen belangrijk vinden.

Alternatief: Samsung Galaxy S10+

Volledig scherm
Samsung Galaxy S10+ © Hardware Info

Van alle Samsung-smartphones die in de hogere prijsklassen zijn uitgekomen, is dit voor de meeste mensen de beste. Je mist de pen van de Note 10-telefoons, maar je krijgt daarvoor wel een ‘ouderwetse’ 3,5mm-jack terug en dat is in deze prijsklasse een uitzondering aan het worden. De prijs is bovendien gezakt naar iets boven 700 euro en daarmee kan hij concurreren met bijvoorbeeld de OnePlus 7T Pro.