Volledig scherm
Medion basislaptop © Tweakers

Welke basislaptop is dit voorjaar de beste koop?

Beste KoopIn de laptopkoopgids van april kijken we naar de beste laptops in drie categorieën: de budgetlaptop van maximaal vijfhonderd euro, de basislaptop van maximaal zevenhonderd euro en de dunne en lichte-laptops, waarvoor we duizend euro budgetteren. In dit artikel: de basislaptop.

Met een budget van zevenhonderd euro komen er ook laptops met een betere processor met vier kernen binnen bereik. Dat levert een flinke prestatiewinst op ten opzichte van twee kernen, waardoor je wellicht langer met je aankoop kunt doen. De beste koop is weer afkomstig van Medion; we kiezen voor hetzelfde model als twee maanden geleden. De fabrikant biedt binnen het budget een snelle quadcore-cpu, een 512GB-ssd en upgrademogelijkheden.

Lees op Tweakers nog veel meer over deze basislaptop

De Medion S6445 heeft een vrij modern ontwerp, met smalle randen aan de bovenkant en zijkanten. Door de smalle rand aan de bovenkant is de webcam naar de onderkant verplaatst. Dat levert geen flatteus beeld op, dus als je die camera veel wilt gebruiken, is dat iets om rekening mee te houden.

Op de schermranden na is de hele behuizing van metaal gemaakt. Het geheel voelt behoorlijk stevig aan, maar met een gewicht van 1698 gram is de laptop niet echt zwaar voor een 15,6"-exemplaar. In combinatie met de 512GB-ssd en 8GB ram krijg je veel waar voor je geld.

Duurdere varianten

Volledig scherm
Medion © Tweakers

Momenteel is er één uitvoering van de S6445 die binnen het budget past. Er is wel een duurdere variant met een nog betere processor, een Core i7. Een nadeel is dat de laptop maar bij één winkel te koop is op het moment van schrijven. We kiezen liever een model dat beter verkrijgbaar is, maar toch is deze Medion onze eerste keus vanwege de prijs-prestatieverhouding. Mocht dit model niet meer verkrijgbaar zijn, dan raden we de alternatieven aan die onderaan deze pagina staan.

Het toetsenbord vinden we redelijk, al zouden we voor het tikken van langere teksten liever een extern toetsenbord aansluiten. De toetsen zijn vrij groot en voorzien van een subtiel kuiltje. De touchpad werkt prima. Medion heeft gekozen voor een Precision Touchpad, en die reageert vlot en accuraat. De muistoets, die onder de touchpad is verborgen, voelt wel wat goedkoop aan en je moet vrij hard drukken om op die manier een muisklik te maken.

Conclusie

De Medion S6445 oogt netjes, is redelijk stevig en biedt prima hardware voor je geld. Zeker de 512GB-ssd is een voordeel in de prijsklasse, waar 256GB gemeengoed is. De processor is snel en toekomstvast, en het geheugen en de opslag kun je eventueel uitbreiden als je er niet genoeg aan hebt.

Niet alles is rozengeur en maneschijn; het toetsenbord typt niet geweldig en de muisknop van de touchpad voelt wat goedkoop aan. Ook is de positie van de webcam onhandig, al vinden we de smalle schermranden wel een pluspunt. De combinatie van snelle hardware met een behoorlijk stevige behuizing en een goed scherm maakt dit echter tot een goede koop.

Morgen kijken we naar de duurste categorie: Dunne & lichte laptops. Nog eens zien wat onze favoriete budgetlaptop is? Klik dan hier.

Poll

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

Wat vind jij het belangrijkste aan een smartphone?

  • De camera (15%)
  • De schermkwaliteit (12%)
  • Het gewicht (1%)
  • Het formaat (12%)
  • De snelheid (28%)
  • Veiligheid en privacy (32%)
7404 stemmen