De nieuwe MacBook Pro 13"
Volledig scherm
De nieuwe MacBook Pro 13" © Apple

Apple brengt MacBook Pro 13" met verbeterd toetsenbord uit voor 1499 euro

Apple brengt vernieuwde versies van zijn MacBook Pro 13" uit. De laptops hebben dezelfde behuizing als hun voorgangers, maar zijn voorzien van het Magic Keyboard en nieuwe Intel-processors. Het instapmodel kost 1499 euro.

Nu Apple ook zijn MacBook Pro 13"-serie van het nieuwe toetsenbord voorziet, heeft het merk niet langer laptops met het Butterfly-mechanisme in zijn assortiment. Die toetsenborden zorgden voor veel problemen bij gebruikers. Net als de MacBook Pro 16" van vorig jaar en de vernieuwde MacBook Air die in maart werd uitgebracht, hebben de nieuwe varianten van de MacBook 13" het Magic Keyboard met een traditioneel scissor-mechanisme.

De schermranden zijn niet dunner geworden, de laptop gebruikt nog steeds een 13"-paneel. Ook de aansluitingen zijn gelijk gebleven. De laptop heeft maximaal vier usb-c aansluitingen en er is een 3,5mm-aansluiting voor audio. Ook heeft de laptop een Touch Bar en TouchID-vingerafdrukscanner.

De duurste uitvoering van de nieuwe laptops zijn ook uitgerust met een nieuwe processor. De goedkopere modellen hebben nog oudere processors van de achtste generatie. De nieuwe MacBook Pro 13"-laptops worden vanaf volgende week geleverd.