De Alphenaar op straat over affaire-Spies: ‘terugbetalen sowieso, opstappen is onzin’

VIDEOHet is een spannende dag voor burgemeester Spies van Alphen. Vandaag komt de gemeenteraad bijeen om te vergaderen over de affaire rondom haar neveninkomsten. Wij gingen in Alphen de straat op om de meningen te peilen.

Volledig scherm
Marijke Bonfrer © ADBEELD

Marijke Bonfrer:

,,Spies heeft zich gehouden aan datgene wat ze heeft afgesproken met de gemeenteraad. Of het nadelig is voor haar positie? Mwah. Dit doet wel altijd iets met mensen. En ook met de Alphense bevolking. Er is wel iets geschaad. Terugbetalen? Daar ga ik niet over, laat de raad dat maar beslissen.”

Volledig scherm
Piet de Rooij © ADBEELD

Piet de Rooij:

,,Spies moet het bedrag sowieso terugstorten. Ze heeft verkeerde voorlichters als ze zegt: ik wist dit niet. Ik ben het er helemaal mee eens dat dat geld voor de gemeenschap is. Of het gevolgen voor haar positie moet hebben? Helemaal niet. Je moet fouten kunnen maken, anders kunnen we iedereen wel afserveren.”

Volledig scherm
Jan Meesterburrie © ADBEELD

Jan Meesterburrie:

,,Dit is niet zo netjes. Bijverdienen is één, maar het dan niet opgeven, dat is een ander verhaal. Eigenlijk moet je dan de eer aan jezelf houden. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Ze moet sowieso het geld terugbetalen. Dat moeten wij ook doen, als je bijvoorbeeld je belasting niet op hebt gegeven.”