Volledig scherm
Verlinde en Hoes in december 2014. © bruno

Albert Verlinde en ex Onno Hoes samen naar New York

Voormalig burgemeester Onno Hoes (54) en entertainmentdeskundige Albert Verlinde (54) hebben vorige maand een tripje naar New York gemaakt. De twee gaan, nadat ze in oktober 2014 hun scheiding aankondigden, goed met elkaar om. Verlinde spreekt van een 'gezellig' weekend dat, toevallig of niet, samenviel met Valentijnsdag.

Verlinde, die 13 jaar met Hoes getrouwd was, bevestigt aan weekblad Story dat hij Valentijnsdag met zijn ex heeft doorgebracht. ,,We zijn naar een aantal shows geweest. Het was erg gezellig'', aldus musicalliefhebber Verlinde, die sinds 1 maart directeur is van Stage Entertainment Netherlands.

De RTL Boulevard-deskundige maakte er nooit een geheim van dat hij goed contact met Hoes onderhoudt. ,,We hebben tweeëntwintig jaar lief en leed gedeeld. We zijn zó'n onderdeel van elkaars leven geweest, dat is niet weg wanneer je gaat scheiden. Als ik nu bepaalde beslissingen moet nemen, heb ik buiten andere mensen, zoals mijn familie, contact met Onno. Dan wil ik graag zijn mening horen, want die blijft belangrijk. En datzelfde geldt voor hem. Hij vraagt ook nog altijd wat ik van iets vind. En we zijn altijd eerlijk naar elkaar. Dat is erg fijn om te weten.''

Op de instagramaccount van Hoes zijn meerdere kiekjes vanuit een koud New York te vinden. De bestuurder maakte onder meer selfies in Central Park en op de Brooklyn Bridge. Een romantisch kiekje met Verlinde ontbreekt.

Hoes nam in juni vorig jaar afscheid van de gemeente Maastricht. Verlinde woont sinds een jaar in een luxe appartement aan de Amsterdamse PC Hooftstraat.