The Roop is de inzending van Litouwen met het nummer Discoteque
Volledig scherm
The Roop is de inzending van Litouwen met het nummer Discoteque © JURGA URBONAITE

De eerste noten klinken in Ahoy: het Songfestival is begonnen

In hun felgele pakjes had The Roop de eer om vanochtend de eerste echte noten door Ahoy te laten klinken. Het Songfestival is begonnen nu de eerste deelnemers in de arena repeteren. De Litouwse band beet met Discoteque het spits af, net als op 18 mei in de eerste halve finale.

 1. Måneskin zorgt voor gekkenhuis bij Humberto: horde fans bij studio, gitarist springt op tafel
  video's

  Måneskin zorgt voor gekkenhuis bij Humberto: horde fans bij studio, gitarist springt op tafel

  De Italiaanse rockers van Måneskin hebben gisteravond flinke indruk gemaakt op kijkers van Humberto. De winnaars van het Eurovisie Songfestival sloten de talkshow af met een stevige vertolking van hun hit Zitti E Buoni, waarbij de gitarist zelfs voor de neus van Humberto Tan op tafel sprong. Op sociale media regende het complimenten, overigens niet alléén voor het optreden. ‘Mogen er meer shirtloze mannen op tv?’
 2. Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfestival, Romy Monteiro deelt punten uit
  update/video

  Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfesti­val, Romy Monteiro deelt punten uit

  Duncan Laurence is vandaag positief getest op het coronavirus. Vanwege de minimale isolatieperiode van zeven dagen zal Duncan, die in 2019 het muziekspektakel won, niet live kunnen optreden in Ahoy in Rotterdam tijdens de grote finale van het songfestival. Ook kan hij de punten namens Nederland niet uitdelen en de trofee niet uitreiken aan de winnaar. Romy Monteiro vervangt hem als de Nederlandse puntengever, heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt.