In het rood: Manizha, met Russian Woman, de act voor Rusland op het Songfestival in Ahoy
Volledig scherm
PREMIUM
In het rood: Manizha, met Russian Woman, de act voor Rusland op het Songfestival in Ahoy © DPG

De wereld van het songfestival bestaat voor de artiesten uit hotel, bus en bubble

Bewegingsvrijheid hebben de deelnemers aan het Eurovisie Songfestival nauwelijks, maar binnen Ahoy ontbreekt het hen aan niets. Een stilteruimte, een loungeplek met tafelvoetbal, een enorme kapsalon én een wasserette staan sinds dit weekend tot hun beschikking.

 1. Italiaanse Songfestivalwinnaar Måneskin negatief getest op drugs

  Italiaanse Songfesti­val­win­naar Måneskin negatief getest op drugs

  De Italiaanse zanger Damiano David van songfestivalwinnaar Måneskin is negatief getest op gebruik van drugs. Dat heeft de EBU, die het Eurovisie Songfestival organiseerde, vandaag laten weten. David reageerde daarop op zijn Instagram met een screenshot van de verklaring van EBU, met slechts één woord in het bijschrift: ‘Voilà’. Hiermee verwijst hij naar de Franse inzending van Barbara Pravi voor het Songfestival, die tweede werd.
 2. Zanger Måneskin wordt getest op drugs na ‘snuifgate’: ‘Hij ruimde gebroken glas op’
  update
  63

  Zanger Måneskin wordt getest op drugs na ‘snuifgate’: ‘Hij ruimde gebroken glas op’

  De zanger van de Italiaanse band Måneskin wordt onderworpen aan een drugstest om de geruchten te ontkrachten dat hij gisteravond cocaïne zou hebben gebruikt bij het Eurovisie Songfestival. Op sociale media ontstond controverse rond de winnaar van het feest, omdat in een veelvuldig gedeeld fragment te zien was hoe Damiano David met zijn hoofd naar een tafel ging en een snuifbeweging maakte. Zelf ontkende hij het ten stelligste. Vanavond deed hij dat opnieuw in de Humberto, de talkshow van presentator Humberto Tan.